ROZHOVOR S PETREM ČECHEM

Výstupem uvedené reference je také náš první příspěvek na blogu, a to v podobě tematického rozhovoru s Petrem Čechem. Ochotně nám odpověděl na všechny naše zvídavé a samozřejmě kolem dopravy se točící otázky :-)

Jaký máte vztah k hromadné dopravě? Asi upřednostňujete individuální dopravu osobními vozy, že?
Upřednostňuji vůz, ale ne vždy. V Anglii a především v Londýně a jeho okolí je velmi dobře zvládnutý systém metra a navazujících vlaků, takže tak už jsem také cestoval. 

Jaké jsou vlastně přepravní zvyklosti na zápasy v Premier league? Jsou nějaké přepravní standardy nebo každý klub řeší dopravu na zápasy jinak s ohledem na vzdálenost a komfort přepravy tak, aby hráči nebyli před zápasy unavení nebo dokonce „rozlámaní“ z absolvované cesty? 
Většinou cestujeme den dopředu a vždy se volí způsob, abychom strávili na cestě co nejméně času. Takže na mnoho zápasů Premier League létáme a na místě nás čeká náš klubový autobus, který do cílového města dopředu dorazí. Autobusy - jak jsem si všimnul – mají kluby od stejné firmy, ve stejném komfortu. Pokud je zápas do tří hodin od domácího stadiónu, pak se jezdí i autobusem. Ale v obou případech platí, že vše je dokonale sladěno, aby cesta na zápas byla co nejpohodlnější. 

A když to srovnáte s českou ligou, pokud si na cesty v rámci Gambrinus ligy ještě vzpomínáte? :-)
Od té doby se hodně změnilo, ale nebylo to vůbec špatné. V Blšanech jsme měli k dispozici tehdy novou Karosu, a většinou na nedlouhé české cesty to stačilo. Ale vím, že i v Česku se už na zápas občas létá a také jezdí vlakem, což jak vím z reprezentace, je docela příjemná cesta, zvlášť jako výměna za cestu po D1… 

A co říkáte našemu VIP autobusu Bova Magiq? Předpokládám, že Vás interiér nijak nepřekvapil, protože jste z Chelsea zvyklý na obdobný kvalitativní standard dopravy. Nebo se mýlím? A můžete nám případně sdělit nějaké „vychytávky“, které při přepravě na zápasy v Chelsea používáte?
Z počátku v Chelsea jsme měli podobnou sedačkovou úpravu s větším zadním stolem pro více osob, ale v posledních letech jsme měli úpravu se čtyřmi sedadly kolem stolečku, což je asi pro sportovní týmy to nejlepší. Každý se může věnovat své činnosti, je místo na notebook či ipad, ideálně s připojením do elektrické zásuvky. Žádné zvláštní vychytávky nemáme, základem je dostatek místa na nohy. 
 
Naši pasažéři si pochvalují možnost využít služeb sympatické stevardky a cateringu během jízdy. Nejoblíbenější jsou degustace nápojů a vybraných sýrových i masových lahůdek :-) V jaké atmosféře probíhají cesty na zápasy ve vašem klubu? Spíše se koncentrujete na budoucí utkání, nebo vládne na palubě družná nálada, nebo se každý věnuje svým zálibám třeba v podobě hudby, playstationu nebo karet?
Cestou na zápas je to podobné, každý má svůj způsob relaxu – film, hudbu, karty, spánek. A po zápase je to velmi odlišné, záleží na výsledku. Pokud se prohraje, tak si každý dokáže představit, jaký je útlum. Při výhře je naopak komunikace samozřejmě živější.

Mockrát díky a ať se Vám Petře v Asenalu daří! 
Pragotour VIP
< Zpět
Obklopíme vás komfortem, dopravíme vás bezpečně a na čas